oxigen_logo

Fogyasztási útmutató

A Stabilizált Folyékony Oxigént általános egészségmegőrzés céljából a következőképpen ajánlott fogyasztani

víz

Javasolt napi adag

3 x 5 csepp gyermekeknek

3 x 10 csepp felnőtteknek

3 x 20 csepp sportolóknak

Alacsony oxigénszint esetén 3 x 50 csepp amíg el nem éri a 96-os minimum szintet. Ezután 3 x 20 csepp ajánlott.

Fogyasztási javaslatok

  • A cseppeket 2,5 dl tisztított vízzel fogyaszd, vagy választhatod a Peridot ásványvizet is!
  • Mindig üres gyomorral étkezés előtt 30 perccel igyad!
  • Műanyag kanalat használj a keveréshez, és üveg vagy műanyag pohárból igyad!
  • Ne használj fém eszközt a fogyasztásnál!
  • Ne vegyítsd a Folyékony Stabilizált Oxigént se üdítővel, se gyümölcslével, se semmilyen teával, se étellel!
  • A Stabilizált Folyékony Oxigént ne fogyaszd más táplálékkiegészítőkkel vagy orvosságokkal egy időben, hanem legalább 30 perccel hamarabb, étkezés előtt.
gyik4-utmutato

Nagyobb mennyiséget a Stabilizált Folyékony Oxigénből akkor ajánlott fogyasztani, ha erre indokolt szükség van (pl. dohányzás, asztma). Az embereknek ez a csoportja a javasolt napi mennyiségnél többet is vehet magához (kétszeresét a napi adagnak). Némelyek azonban, gyakorlatilag az előírtnál kevesebb mennyiséggel kezdik, és fokozatosan emelik az adagot. Erre olyan esetben lehet például szükség, ha valaki gombás fertőzésben szenved. Ugyanis gombás fertőzés esetén, ha valaki a napi 3 x 10 cseppet szed, ebben az esetben több kórokozó pusztulhat el, mint amivel a szervezet képes megbirkózni. Ez hányinger érzését okozhatja. Ezért gombás fertőzés esetén ajánlott napi 3 x 5 cseppel kezdeni, és idővel növelni az adagot. Fontos tudni, hogy maga a folyékony oxigén fogyasztása nem okoz hányingert, hanem csak az elpusztult kórokozók általi túlterhelés okozhatja ezt a szervezetben. Ha hányingert érez, akkor egyszerűen igyon még vizet, hogy segítse szervezetében a kiválasztás munkáját. Majd a következő adagot csökkentse némileg, míg rá nem talál az Ön számára „optimális” mennyiségre. Ez egy igen egyszerű folyamat.

A fogyasztott mennyiséget idővel, fokozatosan lehet növelni. Míg a stabilizált oxigén elsődleges alkalmazási célja a vér oxigén szintjének növelése, mellette külön bónusz, hogy képes az anaerob baktériumokat és a kórokozókat is elpusztítani. Amikor oxigén dús közegbe kerülnek a kórokozók, sejtszerkezetük miatt elektronoktól válnak meg és elpusztulnak. Alapvetően a kórokozók oxigénhiányos (anaerob) közegben képesek szaporodni. Ezek lehetnek anaerob baktériumok, vírusok, gombák, penészek és élősködők. A jótékony mikrobák azonban alapvetően aerobok és oxigén dús közegben szaporodnak. A Stabilizált Folyékony Oxigént épp úgy alkalmazhatjuk, mint egy természetes antibiotikumot azzal az előnnyel ráadásul, hogy a sejtek egészségét elősegíti, és hatékonyan használhatjuk folyamatosan.

Figyelj arra, hogy ne használj fém eszközt a fogyasztásnál!

Ez azért fontos, hogy megelőzzük az oxigéntartalom csökkenését. Ugyanis kémiai reakció jön létre a fém és oxigén között, az oxigén oxidálja a fémet. Bár a fém kanállal való gyors fogyasztás nem okozhat gondot, ha mégis hosszabban időzik a fém a folyadékban, akkor csökken az oxigéntartalom. Figyeljünk arra is, hogy az oxigént csak vízzel vegyítve igyuk. Ajánljuk a Peridot ásványvizet, mivel alacsony deutérium tartalmú természetes ásványvíz. Fogyaszthatjuk tisztított vízzel is.

Ne vegyítsük a Folyékony Stabilizált Oxigént se üdítővel, se gyümölcslével, se semmilyen teával, levessel! Mindig üres gyomorral étkezés előtt fél órával igyuk!

Így lesz biztosítva a legjobb felszívódás és az oxigén hasznosulása. Azt is fontos tudni, hogy az oxigén csak víz jelenlétében tapad meg a hemoglobinon, és 1 molekula oxigén megtapadásához 40 molekula vízre van szükség. Ezért nagy jelentősége van a helyes vízivási szokásnak, vagyis annak, hogy naponta megisszuk-e a kellő mennyiségű tiszta ivóvizet egyenletes elosztásban? Mennyi az ajánlott mennyiség? Ezt könnyen kiszámíthatjuk, ha a testsúlyunk egytized részét elosztjuk kettővel. Ezt a mennyiséget javasolt elfogyasztani naponta. Tehát, egy 60 kg-os ember esetében 60-nak a tized része 6, ennek a fele 3, tehát ennyi a javasolt napi vízbevitel. Én magam 60kg vagyok, és jelenleg napi 2-2,5 liter vizet tudok meginni. Nyáron nem okoz semmilyen gondot 3 liter vizet meginni, ám a hidegebb időszakban tudatosan figyelek, hogy kellő mennyiségű vizet igyak.

A Stabilizált Folyékony Oxigén külsőleg is használható hígítás nélkül. A Stabilizált Folyékony Oxigén jól eltartható szobahőmérsékleten, és ügyeljünk arra, hogy a közvetlen napfénytől védve tároljuk.

Szavatossági ideje 2 év, így Magyarországon 2 éves szavatossági idővel kerül forgalomba.

Gyakran Ismételt Kérdések

3 témakörben összeszedtünk a leggyarokibb kérdéseket termékeinkkel kapcsolatban

Technikai és kémiával kapcsolatos kérdések

A stabilizált oxigén egy folyékony, stabil oxigénnel dúsított ivóvíz, amely oldott és biológiailag felvehető oxigén molekulákat tartalmaz.

A stabilitás azt jelenti, hogy egy anyag képes ellenállni olyan módosító vagy lebontó hatásoknak, melyeket vagy a belső reakciók, vagy a levegő, a hőmérséklet, a fény, a nyomás stb. idéznek elő. A közömbösség azt jelenti, hogy valami nem reakcióképes. A természetben előforduló nemesgázok (ti. a hélium/He, neon/Ne, argon/Ar, kripton/Kr, xenon/Xe, és a radioaktív radon/Rn) közömbösek, mivel legkülső elektronhéjuk telített, és ezért nincs szükségük elektron-leadásra vagy elektronfelvételre ahhoz, hogy stabillá váljon az elektronszerkezetük. A folyékony oxigén stabil, de nem közömbös.

A folyékony oxigénben található oxigén molekulák instabillá válnak a fémekkel való érintkezéskor (pl. ha rozsdamentes acél kanállal érintkeznek), vagy ha szerves anyaggal (pl. étellel) keverednek. Ennek elkerülése érdekében mindig műanyag kanalat használjunk a keveréshez, és a stabil folyékony oxigént mindig 30 perccel étkezés előtt fogyasszuk.

A stabilizált oxigén gyártásakor egy különleges technológiát alkalmaznak. A gyártási alapanyag a víz és nátrium-klorid (só). A vízhez hozzáadott nátrium-klorid növeli a víz elektromos vezetőképességet és segíti a gyártási folyamatot, mely leválasztja a vízmolekuláról az oxigént, és stabilizálja az oxigént a vízben. A gyártási folyamat alapanyaga tehát a kórházak által is használt sóoldat. Maga a gyártás technológiája féltve őrzött titok. Tudhatjuk még azt is, hogy a sóoldat egy elektrolízises folyamaton megy keresztül, majd ezt követően kiszűrik az oldatból a nátriumkloridot. A végtermékben nagyon magas az oxigénkoncentráció, a pH szint biztonságos enyhén lúgos tartományban van, és elenyészően kicsi mennyiségben kloridion és nátriumion is található az oldatban, amely ízleléssel nem is érzékelhető.

Két tényező teszi kiemelkedővé a Folyékony Stabilizált Oxigént, az O4 -et, ami a speciális gyártástechnológiának (csúcstechnológiának) az eredménye.

1. Az oxigén a nyálkahártyán keresztül felszívódik, hozzáférhető testünk számára; jelen van kémiai reakció nélkül.

2. A folyékony oxigén pH értéke teljesen biztonságos enyhén lúgos tartományban van.

A Stabilizált Folyékony Oxigén 10%-os koncentrációban kerül forgalomba. Ez azt jelenti, hogy 1.000.000 víz molekulára 100.000 oxigén molekula jut. Az emberi fogyasztásra ideális ez a 10%-os koncentráció.

A víz maga is elsősorban oxigénből és hidrogénből áll.

A nagyarányú oxigén összetétel ellenére a használható kétatomos oxigén csak parányi mennyiségben van jelen a vízben. Valójában a csapvíz és a palackozott víz oldott oxigéntartalma kicsi, mindössze 10 milliomod résznyi oldott hasznosítható oxigént tartalmaz. Egy kis matek: tehát ez azt jelenti, hogy 1.000.000 molekula vízre 10 oxigén molekula jut, vagyis a csapvízben egymillió víz molekulában mindössze 10 oxigén molekula oldódik fel. A szabad oxigénmolekulák maximális mennyisége, melyet a víz meg tud kötni normál nyomáson és hőmérsékleten, az 20 milliomod résznyi. Vagyis egy millió vízmolekula maximum 20 oxigén molekulát tud megkötni, a természetes közegben.

A Stabilizált Folyékony Oxigén molekulákat nem kell sem pezsegtetni a vízben, sem nyomás alá kényszeríteni, ugyanis a tetraoxigén molekulák (O4 ) magából az oldatból keletkeznek és stabilizálódnak abban az oldatban.

Jogi szempontból nézve a „természetes” címkével ellátott élelmiszerek semmilyen mesterséges összetevőt, színezéket, ill. tartósítószert nem tartalmaznak. Ezen meghatározás szerint a Stabilizált Folyékony Oxigén egy „természetes” ivóvíz, stabil oxigénnel dúsítva.

Nem. Független elemzések kimutatták, hogy nem tartalmaz sem hidrogén-peroxid (H2 O2 ) molekulákat, sem klór-dioxid – más néven kloril – (ClO2 ) molekulákat.

A Stabilizált Folyékony Oxigén mindössze három összetevőt tartalmaz: desztillált vizet, tengeri sót és metastabil oxigén molekulákat.

Igen. Leegyszerűsítve: ionos oldatot kapunk, amikor egy anyag feloldódik egy másikban (az oldott anyag beleoldódik az oldószerbe). Minden atom és molekula (anyag) központi atommagból, és a körülötte keringő egy vagy több elektronból áll. Ha egy vagy több elektront elveszünk egy atomból, akkor az anyag ionná válik. Egy ionos oldat tartalmaz egyrészt negatív töltésű anionokat, másrészt pozitív töltésű kationokat. Az ionos oldatok tipikus példája a sóoldat: tegyünk konyhasót (NaCl-t, azaz nátrium-kloridot) a vízbe, és figyeljük meg, hogyan oldódik fel. Kémiailag a nátrium és klór atomok közötti ionos kötések felbomlanak az oldatban. Pozitív töltésű nátriumionok (Na+ ) és negatív töltésű kloridionok (Cl– ) keletkeznek, amelyek a vízben lebegnek. Mivel a Stabilizált Folyékony Oxigén tartalmaz csekély mennyiségű sót, ezért ionos az oldat.

A pH jelentése: a „hidrogén-potenciálja”, vagyis a „hidrogén ereje”, ami megmutatja egy oldat kémhatását, hogy savas, lúgos, vagy éppen semleges az oldat. Tehát a pH a hidrogénion koncentrációját méri egy 0-14 közötti skálán. Egy „savas” oldat pH-értéke 0 és 7 között van, míg egy „lúgos”oldaté 7 és 14 között mozog. A víznek, mint egyetemes oldószernek semleges, azaz 7-es pH értéke van. Minél kisebb a pH-érték, annál nagyobb az hidrogénion koncentrációja, és minél nagyobb a pH-érték, annál kisebb a hidrogénion koncentrációja. Például a gyomorban található gyomorsav pH-ja 1–2, tehát ez erősen savas. Míg a hasnyálmirigy nedv vegyhatása pedig enyhén lúgos, pH 8. A Stabilizált Folyékony Oxigén enyhén lúgos, a pH-értéke kb. 7,3. Az olyan stabilizált oxigén oldatok, melyeknek a pH-értéke 5,0 alatti, vagy 9,0 feletti, sérüléseket okozhatnak a bőrön, ill. a száj és a nyelőcső szöveteiben.

Ez a Stabilizált Folyékony Oxigén a napjainkban elérhető egyetlen, közel természetes, pH-semleges, stabil oxigénnel dúsított ivóvíz.

A százalékok az oldatban biológiailag elérhető oxigén molekulák töménységét jelzik, ppm (az egész milliomod része), vagy mg/l (milligramm per liter) mértékegységgel mérve. A 100.000 ppm 10%-ot jelent, vagyis hogy 1.000.000 vízmolekulában 100.000 tetraoxigén van feloldva.

Működéssel kapcsolatos kérdések

Független kutatások megállapították, hogy a Stabilizált Folyékony Oxigénben fellelhető többatomos oxigén molekulák biztonságosan és könnyedén felszívódnak a véráramba a szájban található hajszálereken (kapillárisokon) keresztül a nyelv felett és alatt, ill. a gyomor nyálkahártyáján keresztül.

Sejtszinten az oxigén minden olyan folyamatban kulcs összetevő, amely a tápanyagok felszívódásával kapcsolatos. Tudjuk-e, hogy a sejten belüli energia körforgása, és a méreganyagok eltávolítása sem lehetséges oxigén nélkül? Ha nincs elegendő oxigén a vérben, és nem jut el a megfelelő mennyiség a sejtekbe, akkor ezek a folyamatok károsodnak, illetve összeomlanak. A vérben lévő oxigén elégtelen mennyisége az emberi immunrendszer „védelmi erejét” is csökkenti.

A tengerparton, természetvédelmi területeken, erdőkön, mezőkön, tiszta levegőjű falvakban igen. Ám a Föld nagyon sok részén sajnos nemmel lehet csak válaszolni erre a kérdésre. Ugyanis általános a légszennyezés, és a környezetszennyezés , és a legtöbb ember a mindennapjait zárt iroda helységekben tölti a munkája végzése közben, és ezen tényezők miatt a vér oxigénszintje alacsonyabb a normálisnál. Persze a Föld kék zónáiban élő emberek, azok a kiváltságosak, akik természetes életet élhetnek. A levegőt szennyező méreganyagok kiszorítják az oxigént. A föld levegőjének oxigén-tartalma 21% , ám a világ egyes részein, mint pl. Tokióban vagy Pekingben ez az arány akár 10% alatti is lehet.

Emellett az érzelmi vagy fizikai stressz, a testmozgás hiánya, a fertőzések, a gyógyszerek, a vírusok, a drogok és az alkohol, a szennyezett levegő, a túlfinomított gyors-ételek, ill. a szennyezett vizek mind csökkentik a véráramban biológiailag elérhető oxigén mennyiségét.

A tudományos irodalom világosan rámutat arra, hogy a legtöbb szabad gyök a test természetes anyagcsere folyamatai során keletkezik, miközben létrejön a test puszta fennmaradásához szükséges energia. A légzés a szabad gyökök létrehozásának egyik fő forrása, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy légzés nélkül meghalunk. Szinte az összes szabad gyök, amely az energiatermelési ciklus során keletkezik, vízzé alakul vissza. Néhány a szervezetet megtámadó baktériumok és vírusok ellen hasznosul. Azok viszont, amelyek méreganyagok – pl. dohányfüst, szennyezés, alkohol, ózon, sugárzás, túlfinomított ételek – melléktermékeként jönnek létre, súlyos károkat okozhatnak a testnek. A természetes táplálékokból származó antioxidánsoknak (vitaminok, aminosavak és ásványi anyagok) az a feladata, hogy visszafogják ezen egészségkárosító szabad gyökök termelődését. Azt se felejtsük el, hogy a kutatások szerint a kétatomos oxigén (O2 ) létfontosságú a testi egészséghez, és a bőséges oxigén-ellátás csökkenti a szabad gyökök tevékenységét!

A Merriam-Webster értelmező szótár szerint az „antimikrobiális” szó jelentése: „elpusztítja a mikroorganizmusokat – különösen a patogén mikroorganizmusokat –, ill. akadályozza növekedésüket”. Ezen meghatározás szerint a Stabilizált Folyékony Oxigén határozottan antimikrobiális. Független kísérletek egyértelműen kimutatták, hogy a stabilizált folyékony oxigénnel való érintkezés még hétszeres hígítás mellett is azonnal elpusztítja a tesztelt organizmusokat.

Az egysejtű patogének, olyan betegséget okozó vírusok, vagy baktériumok, amelyek megbetegítik az embereket, vagy az állatokat. Ezekben a parányi egysejtű lényekben a sejt belsejét (a citoplazmát) átlátszó folyadék tölti ki. A sejteket alkotó folyadék nem más, mint víz, amelyben oldott ásványi sók, valamint cukrok, és fehérjék vannak. A sejteket a sejthártya más néven a sejtmembrán határolja el a külvilágtól, ami lipidekből (zsírokból), fehérjékből és lipoproteinekből (lipidből és fehérjéből) áll. Ezek a membránok (hártyák) diffúziós gátként, azaz a kicsi részecskék az áramlását akadályozó gátként működnek. Tehát a sejtmembrán (sejtfal) a víz, az ionok és tápanyagok áramlását szabályozza. A kutatások azt mutatják, hogy a membránok tulajdonképpen lipid-mátrixok, melyek véletlenszerűen szétszórt globuláris fehérjéket (vízben jól oldódó fehérjéket) tartalmaznak, amelyek átnyúlnak a kettős lipidrétegen. A patogén (betegséget okozó) baktériumok sejtfalának ez a magas lipid-tartalma a valószínű magyarázat arra, miért olyan érzékenyek az oxigén molekulákra, és miért vezet az oxigénnel való találkozás a pusztulásukhoz. Az oxigén molekulák áthatolnak a külső sejtburkon, és közvetlenül hatnak e patogén organizmusok citoplazmaszerkezetére. Ráadásul az oxigén megzavarja ezen betegségokozó sejtek anyagcserefolyamatait is.

A Stabilizált Folyékony Oxigénben lévő oxigén a foszfolipidek és lipoproteinek oxidálásával bontja meg a baktérium sejtburkát. Gombák esetében – bizonyos stádiumban – a Stabilizált Folyékony Oxigénben lévő oxigén megakadályozza a sejtnövekedést. A vírusok külső fehérjeburka a kapszid , amely körbeveszi a vírus genetikai anyagát. Vírusok esetében a Stabilizált Folyékony Oxigén oxigénje roncsolja a vírus kapszidját (fehérjeburkát), peroxidációval zavarja a vírus-sejt kapcsolatot, ezzel pedig gátolja a szaporodási ciklust. A sejteket körülvevő gyenge enzimborítás – ami a vírusfertőzésnek is táptalajt biztosít – az oxidációra is érzékennyé teszi a sejteket, aminek következtében a test felszámolja a régi sejteket, és új, egészséges sejtekkel helyettesíti azokat.

Bőséges tudományos bizonyítékkal támasztható alá az az állítás, miszerint a stabil oxigénnel dúsított ivóvízből az oldott oxigén vagy a nyelv alatt szívódik fel a véráramba, vagy közvetlenül a gyomornyálkahártyán át kerül a vérplazmába. Dr. Arthur Guyton, M.D. kutatása egyértelműen kimutatta, hogy a vérplazma kb. 3 % oldott oxigént tartalmaz; a vörösvérsejtek (a hemoglobin) hordozzák a maradék 97 %-ot – egy teljesen egészséges, és oxigénnel jól ellátott ember esetében. Az oxigén a vörösvérsejtekből a plazmába vándorol, hogy onnan azokhoz a sejtekhez jusson, amelyeknek oxigénre van szüksége az anyagcsere folyamathoz. Ezek a sejtek ezután CO2 -t juttatnak vissza a plazmába, amelyet a vörösvérsejtek vesznek fel. Az oxigén szinte állandóan jelen van a testet beutazó plazmában. A japán Suntory International Stabilizált Folyékony Oxigént vizsgáló kutatásai azt mutatják, hogy közvetlen és hosszan tartó összefüggés van a Stabilizált Folyékony Oxigén fogyasztása és az oxigén megnövekedett parciális nyomása között az artériás vérben. Egy 1996. márciusában, a Duke Egyetemen végzett tanulmány első ízben mutatta ki, hogy a vér az oxigént konkrétan milyen mechanizmusok által juttatja el közvetlenül a szövetekhez, és hogy az oxigént hogyan engedi ki és szerzi be a vér a tüdő ill. a plazma által. Ezen két tanulmányból az következik, hogy a Stabilizált Folyékony Oxigén szájon át fogyasztva felszívódik a véráramba, ahonnan közvetlenül a szövetekhez kerül.

Fogyasztással kapcsolatos kérdések

Nem. A Stabilizált Folyékony Oxigén fogyasztható hígítatlanul, de vízzel hígítva is. Mindkét módon hatékony.

Nem. Ez a termék teljesen biztonságosan fogyasztható. Ha valaki a javasolt napi mennyiség 3-4 szeresét fogyasztja is el, ennek ellenére sem adagolta túl magát. Nagyobb mennyiség fogyasztása sportolóknak ajánlott.

Nem. A Stabilizált Folyékony Oxigénben található oxigén molekulák instabillá válnak, ha az Stabilizált Folyékony Oxigént – vízen kívül – bármilyen más folyadékkal, vagy szerves anyaggal keverjük.

A Stabilizált Folyékony Oxigén nem fogyasztható más táplálékkiegészítőkkel, vagy felírt gyógyszerekkel együtt, mivel ezek összetevői instabillá tehetik a Stabilizált Folyékony Oxigénben található oxigén molekulákat. A táplálékkiegészítőket és orvosságokat általában étkezés után vesszük be, a Stabilizált Folyékony Oxigént ezzel szemben legalább 30 perccel az étkezés előtt fogyasztjuk.

Nem. Az étel oxidálódhat, és instabillá teheti az Stabilizált Folyékony Oxigént, ezért kizárólag önmagában vagy vízzel hígítva fogyasztható.

Igen. A Stabilizált Folyékony Oxigénben található oxigén, nyugtató, enyhítő hatást gyakorol a bőrre. Segít a pirosság és a duzzanat csökkentésében, és szinte azonnali enyhülést ad napégés vagy egyéb elsőfokú égési sérülés esetén. A tetraoxygen nem csak belsőleg, hanem külsőleg is használható.

Igen. Valószínűleg az oxigén a legfőbb összetevő a sérült bőr helyreállításának elősegítésében. Elengedhetetlen az elasztin és kollagén termelésében, amelyek fontos molekulák a bőr szerkezetének és rugalmasságának fenntartásában. Az oxigén biocid szer is, mely segíthet a kártékony baktériumok okozta gyulladás és bőrpír csökkentésében. (A biocid termék, olyan hatóanyagot tartalmazó készítmény, amely a felhasználóknak szánt kiszerelési formákban kerül forgalomba, amelynek az a célja, hogy valamely kártékony biológiai szervezetet kémiai vagy biológiai eszközökkel elpusztítson.) A Stabilizált Folyékony Oxigént bőségesen és rendszeresen lehet a bőrre permetezni, és használható az arcon és a nyakon is.

Természetesen! Javaslatunk szerint a gyermek adag a felnőtt adag fele. A Stabilizált Folyékony Oxigént fogyaszthatják csecsemők, terhes nők és szoptatós kismamák is – a mérgezés bármiféle veszélye nélkül. A mennyiséget a testsúlytól függően határozhatjuk meg.

Természetesen! Az adagot súly alapján lehet meghatározni. Ökölszabályként: 2 kilogrammonként 1 csepp oxigént számoljunk. A Stabilizált Folyékony Oxigént sok éve használják professzionális idomárok és nagytestű állatokkal foglalkozó állatorvosok a lótenyésztésben és a versenyiparban.